SchalmSingers

SchalmSingers logo

Verslag Hoornse Bokaal 2023

Hoornse Bokaal 2023

Zondag 25 juni 2023 De Hoornse Bokaal, in Hoorn natuurlijk.  Wat hebben wij er zin in, Schalmsingers uit Westwoud.  Het is die dag bloedheet en drukker dan ooit in het mooie stadje Hoorn. Die dag zijn er ook de Ironman activiteiten, iets van zwemmen, hardlopen en fietsen.

Wij hadden ook zoiets, drie sessies te zingen. Ons eerste optreden was schuin tegenover de Hema en ons voorstellied schalmde over de warme keien. Klonk best goed. Na het zingen trakteerden we ons op een overheerlijk ijsje en zochten een schaduwplek op om daar naar de andere koren te luisteren. Er waren er totaal 12 koren. Voor elk wat wils.

Onze tweede sessie was in de Museumtuin, prachtige lokatie om op te treden.  Ik ontdekte enkele Westwouders en andere vaste fans van ons.  Ons laatste lied daar was onze ‘Ode aan Westwoud’.  Het is een heerlijk lied wat lang in je hoofd blijft hangen. Het werd steeds warmer dus een flesje water moest onze kelen smeren en onze verhitte hoofden koelen.

Sessie nr. 3. In dat blokje werden wij gejureerd. Het ging tenslotte om de Hoornse Bokaal.  Ik zag hem al staan, de Bokaal dus, in ons oefenlokaal in de Schalm. We lieten onze fans afkoelen met de “Westenwind”, gingen nog een keer met Cees naar “kroegen en kerken”. Knuffelden al onze vaste fans met “Want zolang bij me bent”. En dan was het wachten of wij in de prijzen zouden vallen.

Wij verdienden met negen andere koren de gedeelde 4de  plaats. Toch stiekem een beetje trots op ons koor Schalmsingers uit Westwoud, en als je heel goed luisterde hoorde je nog het “Fiets met me mee door Westwoud, het plekje waar ik zo van houd”.

Het was een heerlijke dag en wij hebben een goede indruk achtergelaten, zie het juryrapport.
Jeroen en Peter krijgen een extra pluim, dik verdiend.

Nu allemaal fijn op vakantie tot september, ik ga jullie missen. Marry .

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.