SchalmSingers

SchalmSingers logo

Verslag optreden Carnaval Westwoud

Carnaval 2020 – SchalmSingers.                                                                   

 

Maandagmiddag 24 februari 2020, alle SchalmSingers, herkenbaar aan hun zwart/rode kleding, op weg naar de Leutbunker (Lindenboom). Buiten windkracht 9 met hevige windvlagen. Binnen warm en gezellig met een Quiz over wetenswaardigheden van en over Westwoud.

De gezelligheidsmiddag voor 55+ deelnemers is in volle gang.

Prinses Tragoudistis stelt de quizvragen. Het enige wat ik heb onthouden:  hoe men aan de naam ‘de Leste Stuiver’ is gekomen. Een carnavalsvereniging die toch al vanaf 1967/68 in Westwoud de boel op stelten zet.

Wij, SchalmSingers mogen deze feestvreugde mede komen verhogen.

Met Piet basgitaarspeler, Peter met zijn accordeon en aan het stuur met gitaar Jeroen, onze dirigent.

We starten met ons Voorstellied. Als dat eenmaal door de zaal klinkt is de toon gezet. We gaan van het ene warme strand naar het andere. Dromen onze dromen en fietsen gezellig door het mooie Westwoud. De pauze is toch wel een van de gezelligste momenten. Glaasje fris en overheerlijke hapjes. Met volle buik op naar het tweede deel van ons optreden.

Kees opent met ‘Tussen Kroegen Kerken’, uit volle borst wordt het refrein meegezongen.

Ton en Nico promoten de fles. Marry mag de ‘woonboot‘ laten zinken of het nu door de glaasjes ‘fris’ kwam of door ons, laat ik in het midden, maar wij hebben de sfeer tot hogere regionen gebracht. Bloody Mary heeft het eind van het feest niet mee kunnen maken, Ramona blijft haar kussen uitdelen. Even `n verzoekje ‘Twee reebruine ogen’.

En we sluiten dit toch wel heel gezellig Westwouds / carnavalsmiddagje af met Kleine café aan de haven. Daarna nog een heerlijk toetje toe, ik ging zacht zingend naar huis.

Lieve SchalmSingers het was een gezellig optreden, alaaf!

Marry.