SchalmSingers

SchalmSingers logo

Gezellige Ameezingmiddag in de Schalm

Ameezingmiddag zondag 9 oktober 2022

 

Het voorcafé van De Schalm loopt om 14.30 uur al aardig vol, niet alleen met de koorleden, maar ook met belangstellenden. De koorleden mengen zich onder het publiek.
Jeroen, onze dirigent, heet iedereen welkom en legt uit wat er van de mensen wordt verwacht.
Ons welkomstlied, “De Schalmsingers van Westwoud”, wordt door het koor enthousiast gezongen, maar ook de bezoekers hebben geen enkele moeite met het gezellige lied.

Dan is het tijd voor het instuderen van een lied, samen met de bezoekers.

Het lied “Bloemkooltoid” van Jos Weel, onze oprichter en voormalig dirigent, is niet al te moeilijk en al gauw hebben de zangers het lied onder de knie.

De rest van het repertoire wordt door iedereen blij meegezongen, dank zij de liedteksten die via de beamer op een scherm worden geprojecteerd.

Bij het liedje Bloody Mary heeft Jeroen nog een anekdote. De B-kant van dit plaatje bevatte een liedje dat Jeroen nog steeds kent en voor ons ten gehore brengt.

Het programma wordt gezellig aan elkaar gepraat door onze ster Marry, die ook nog de solopartij in twee liedjes op gevoelige wijze vertolkt.

Om 17.00 uur is het programma afgelopen en begeven velen zich al naar de soepketels en de bijbehorende lekkere hapjes. De nablijvers maken er nog een gezellige avond van.

 

Lies van der Lubbe.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.